Een Shih Tzu aanschaffen? Lees deze tips!

  1. Een pup moet er gezond uit zien, eet dus graag en is speels en vrolijk;
  2. Een verantwoord fokker zal de pups laten opgroeien in huiselijke sfeer. Zo kunnen de pups al jong wennen aan de toekomstige omgeving en zijn  ze goed gesocialiseerd.
  3. De pups dienen door zorg van de fokker bij afgifte voorzien te zijn van een chip, stamboom en een internationaal erkend “paspoort voor               gezelschapsdieren” met correct en volledig door de dierenarts ingevuld “klinisch onderzoek”.
  4. Verder dient de fokker ervoor zorg te dragen dat de Shih Tzu de nodige vaccinaties heeft ontvangen of een positieve titerverklaring. De vermelde termijnen van hervaccinatie in het “paspoort voor gezelschapsdieren” mogen niet zijn overschreden.
  5. De fokker dient dan pas een Shih Tzu af te geven als deze vrij is van wormen en andere parasieten (o.a. vlooien).
  6. Het is normaal dat u alle Shih Tzu van de fokker kunt bekijken.
  7. Een verantwoord fokker zult u in principe niet vinden in de dag- en weekblad advertentie’s. Ook niet in advertenties op internetsites als bijvoorbeeld “marktplaats.nl”, “tweedehands.net”, “speurders”, “te koop” of soortgelijke websites.
  8. Laat u NOOIT direct verleiden tot aanschaf, vraag eerst alles wat u wilt weten en bezoek eventueel meerdere adressen voor u een besluit neemt.
  9. Het is normaal dat u na aankoop met uw nieuwe Shih Tzu pup een bezoekje brengt aan de dierenarts ,een goede fokker zal dit nooit zien als wantrouwen.
  10. Het is een fabeltje dat teefjes liever en aanhankelijker zijn dan reutjes, bedenk dat de Shih Tzu eeuwenlang speciaal gefokt is om de mens gezelschap te houden met als hoofdtaak te plezieren!

 

Wij wensen u veel succes en hopen dat u de gelukkige eigenaar mag worden van een Shih Tzu.